Quí­mica con las personas
La Setmana de la Ciència 2015 arriba amb prop de 40 actes organitzats a tot el territori

La Setmana de la Ciència 2015 arriba amb prop de 40 actes organitzats a tot el territori

BQ.
11/11/2015

Del 13 al 22 de novembre té lloc la 20a edició de la Setmana de la Ciència. Enguany, la URV ha reforçat la programació amb noves propostes, ja que a través del Campus Extens ofereix tallers i activitats a nou Antenes del Coneixement repartides per tot el territori, amb l'objectiu d’estendre la divulgació arreu. També enguany les activitats científiques arriben al campus de les Terres de l’Ebre, amb dues jornades de tallers científics. Una altra novetat és  la visita matemàtica a la Casa Castellarnau de Tarrragona, on es posarà l’accent en el disseny i els patrons que segueixen els mosaics i les sanefes decoratives per aprendre geometria.

D’altra banda, arriba la quarta edició del programa "Fem recerca!", una activitat que permet als estudiants de secundària entrar als laboratoris i a les aules de la Universitat per participar en tallers científics i ser-ne els protagonistes durant unes hores. A més, el Projecte APQUA, amb el suport de l’AEQT, organitza durant tota una setmana tallers experimentals en què els alumnes poden realitzar activitats atractives que il•lustren diversos continguts científics relacionats amb la química.

Enguany arriba també la tercera edició de Ciència al teatre, el 17 de novembre, al Teatre Bartrina de Reus. S'ha preparat un espectacle que combina la final del concurs Vols saber què investigo? on set doctorands de la URV exposaran la seva recerca en forma de monòleg i on hi prendran part els monologuistes científics de The Big Van, que parlen de ciència amb humor.

La Setmana de la Ciència a les comarques de Tarragona compta amb activitats que organitzen institucions del territori. A Reus el Centre Tecnològic de Nutrició i Salut obrirà les portes per explicar la recerca en aliments per la salut, i,  tal i com ho va fer l’any passat, repeteix enguany l’Institut Pere Mata, que exposa l'evolució del coneixement i les noves formes d'atenció i de recerca. El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona obre les portes dels seus centres el diumenge dia 22 i organitza tallers per conèixer el món romà i conferències entorn de l’Odissea, d’Homer.

Com els darrers anys l’Institut Català d’Investigació Química se suma a les activitats de la Setmana de la Ciència, en aquest cas amb dos tallers de Química en Família, en què els nens i nenes tindran l'oportunitat de participar en experiments químics. I també hi haurà les propostes de CaixaForum Tarragona, que proposa un espectacle amb titelles que per conèixer el món dels insectes i un espectacle de monòlegs científics amb els Big Van.

Coincidint amb l'Any Internacional de la Llum 2015, demà dimecres i com a acte previ a la Setmana de la Ciència, s'inicia el cicle de cafès científics Ciència a La Cantonada amb una conferència titulada "La llum, l’origen dels colors... i molt més!, a càrrec de Mar Reguero, professora de Química Física a la URV. És la segona edició del cicle de cafès científics de la URV, que es va iniciar el curs passat al cafè del Teatre Metropol.

La Setmana de la Ciència és l'esdeveniment anual de divulgació de la ciència més important en l'àmbit europeu. Durant uns dies, un gran nombre d'entitats i institucions d'arreu organitzen activitats amb l'objectiu de fomentar l'interès de la societat per la ciència i el coneixement, i d'ensenyar els darrers avenços científics i tecnològics de manera atractiva i propera.

A Catalunya, la Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. La URV participa en aquest esdeveniment des de la 1a edició.


 
 

Del 13 al 22 de novembre té lloc la 20a edició de la Setmana de la Ciència. Enguany, la URV ha reforçat la programació amb noves propostes, ja que a través del Campus Extens ofereix tallers i activitats a nou Antenes del Coneixement repartides per tot el territori, amb l'objectiu d’estendre la divulgació arreu.

 

Ver más noticias de Quí­mica con las personas